top of page

Uw woning lekt energie! Wilt u in één oogopslag zien waar ?

Geef u dan op voor een gratis warmte foto van uw woning.
 

“Vanwege de overweldigende respons kan verwerking van de aanvragen en het maken foto's en rapportages meer tijd dan kosten dan voorzien. Graag uw begrip hiervoor.”
 

Bij een eerdere sessie in april zijn van 21 woningen in Terbroek warmtescans gemaakt. De samenvatting van deze ronde kun je hier vinden.  Nu wordt deze mogelijkheid aangeboden aan alle woningen in onze dorpen.

De werkgroep Duurzaam Terbroek (een initiatief vanuit Plaatselijk Belang Terschuur Zwartebroek en de TIK) wil u graag helpen om energie te besparen. Een warmtefoto helpt om te zien waar er warmte en dus Euro’s verloren gaan, en laat u zien waar het zinvol is om extra isolatie aan te brengen.
 

Belang isolatie

Goede isolatie betekend niet alleen geld besparen maar geeft ook een is aangenamer klimaat en een gezondere leefomgeving, slechte isolatie kan zorgen voor vochtvorming en schimmel. Isoleren helpt ook om uw energiekostenrekening te verlagen.

 

Nieuwe huizen zijn beter geïsoleerd dan oudere huizen. Een warmtefoto is daarom vooral geschikt voor oudere huizen. De beste foto’s maak je als het buiten koud en daarom is de winter de meest geschikte periode. Om de beste foto die u het meest kan helpen te maken is het belangrijk dat het temperatuurverschil tussen de buitenlucht en uw huis maximaal is, het helpt dus om de verwarming aan te hebben staan zo krijg je de beste foto.

 

Warmtecamera's van de gemeente

Het energieloket van Gemeente Barneveld beschikt over enkele warmtecamera’s en wil de werkgroep graag ondersteunen bij deze actie. Als werkgroep duurzaam Terbroek willen wij u graag in samenwerking met de gemeente geheel gratis een foto aanbieden en een rapport met aanvullende tips en suggesties om energie te besparen. Als u dat wilt kan u na ontvangst van uw foto met rapport bij ons als werkgroep of bij het energie loket van de gemeente terecht voor verdere hulp en advies.

Hoe werkt het

Voor het maken van de foto hoeft hiervoor niet thuis te zijn. De foto wordt gemaakt van de buitenkant van uw huis vanaf de openbare weg. Het maken van foto’s van huizen of andere objecten vanaf de openbare weg is wettelijk toegestaan, maar we zorgen er uiteraard voor dat er geen personen op de foto komen.
 

Hoe kouder het buiten is, hoe beter de kwaliteit van de foto. Daarom wordt de foto ’s morgens voor zonsopgang gemaakt. Vergeet niet uw verwarming aan te zetten.

Opgeven

Wilt u weten of uw woning energie lekt? Geef u dan op voor een warmtefoto. Als u zich niet opgeeft, wordt er ook geen foto van uw huis gemaakt.
 

Opgeven kan via dit formulier

Vervolgstappen

Als vervolgstap na de warmtescans zijn we bezig om de mogelijk te bieden om in gesprek te gaan met een energieambassadeur. Deze energieambassadeur kan adviseren over de toe te passen verduurzamingsmaatregelen, de mogelijkheden voor subsidie of eventuele financieringsregelingen.

 

Meld je aan als energieambassadeur

Energieambassadeurs zijn vrijwilligers die een opleiding hebben gehad om te kunnen adviseren op het gebied van duurzaamheid. Dorpsgenoten die dit interressant lijkt roepen wij bij deze op om zich aan te melden.  Zie hier voor meer informatie

Duurzaam Terbroek

(Binnen Duurzaam Terbroek zijn op dit moment de volgende mensen actief; Chris van de Hoek, Evert Versteeg, Gerrit de Bie, Gijs Jan Berkhof, Marco van Meerveld, Marco van de Veen, en Jaco van den Berg) info@duurzaamterbroek.nl

warmtescan.jpeg
bottom of page